Transparante en heldere adviezen
Maatwerk en direct resultaat
Innoverende producten en behandelingen
Gespecialiseerde huidspecialisten
Brede en holistische aanpak en geen symptoombestrijding

Wat is een intolerantietest?

In sommige gevallen kan een voedselintolerantie voor vervelende klachten zorgen. Naar schatting heeft 40% van de bevolking een voedselallergie type III, ofwel een voedselovergevoeligheid. Kenmerkend voor deze soort van voedselallergie is de langzame aanvang van de symptomen, waardoor de oorzaak moeilijk te achterhalen is. Een voedselallergie type III kan tussen de 8 en 72 uur na consumptie van voedsel optreden. Met een voedselintolerantietest is het mogelijk om te ontdekken of je een voedselovergevoeligheid hebt die de oorzaak zou kunnen zijn van je huidklachten. Door middel van innovatieve en uitgebreide bloedanalyse identificeert de voedselallergietest de IgG-antistoffen tegen voedingsstoffen snel en nauwkeurig waarna je een overzichtelijk en persoonlijk document ontvangt met jouw resultaten.

Hoe ontstaat een intolerantie op voeding?

De darmwand kan worden beschadigd en kan lekken als gevolg van stress, infecties of medicijnen. Zo kan grote hoeveelheden onverteerd voedsel in de bloedbaan komen. Het immuunsysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Dit kan leiden tot de vorming van immuuncomplexen die zich vervolgens vestigen in een deel van het lichaam, waar het de reacties veroorzaakt.

Wat zijn de mogelijke symptomen van een voedselovergevoeligheid?

  • Opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, misselijkheid, ziekte van Crohn, Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)
  • Hoofdpijn/migraine, vermoeidheid
  • Obesitas, chronische gewichtsproblemen
  • Atopische huidproblemen zoals bijvoorbeeld psoriasis, eczeem, acne, rosacea en uitslag

Afspraak maken