Huidklachten zijn soms lastig om op te lossen en het is niet altijd duidelijk waar de oorzaak ligt, terwijl dit zeer belangrijk bij de aanpak. In sommige gevallen kan een voedselintolerantie voor vervelende klachten zorgen. Naar schatting heeft 40% van de bevolking een voedselallergie type III, ofwel een voedselovergevoeligheid. Kenmerkend voor deze soort van voedselallergie is de langzame aanvang van de symptomen, waardoor de oorzaak moeilijk te achterhalen is. Een voedselallergie type III kan tussen de 8 en 72 uur na consumptie van voedsel optreden.

Hoe kan een vertraagde voedselallergie klachten geven?

De darmwand kan worden beschadigd en kan lekken als gevolg van stress, infecties of medicijnen. Zo kan grote hoeveelheden onverteerd voedsel in de bloedbaan terecht komen. Het immuunsysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Dit kan leiden tot de vorming van immuuncomplexen die zich vervolgens vestigen in een deel van het lichaam, waar het de reacties veroorzaakt.

Met een voedselintolerantietest is het mogelijk om te ontdekken of een voedselovergevoeligheid heeft die de oorzaak zou kunnen zijn van uw huidklachten. Door middel van innovatieve en uitgebreide bloedanalyse identificeert de voedselallergietest de IgG-antistoffen tegen eten snel en nauwkeurig. Dit biedt u een gepersonaliseerde voedingsprofiel.

Wat zijn de mogelijke symptomen van een voedselovergevoeligheid?

  • Opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, misselijkheid, ziekte van Crohn, Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)
  • Hoofdpijn/migraine
  • Obesitas, chronische gewichtsproblemen
  • Atopische huidproblemen zoals bijvoorbeeld psoriasis, eczeem, acne, rosacea en uitslag

Kosten intolerantietest voor klanten die bij ons in behandeling zijn
€220,- inclusief behandeladvies en intake

Kostprijs losse test:
€270,- inclusief behandeladvies en intake

Komt u voor het eerst? Dan starten we vooraf met een intakegesprek en mag u een kennismakingsfacial boeken.