Transparante en heldere adviezen
Maatwerk en direct resultaat
Innoverende producten en behandelingen
Gespecialiseerde huidspecialisten
Brede en holistische aanpak en geen symptoombestrijding

De lever reinigen, een sapkuur, geen koffie en alcohol: met een detox kuur zou je een nieuw mens zijn. Maar heeft dit eigenlijk wel zin? En heeft het effect op onze huid? Lees snel verder.

Detox betekent ontgiften, waarmee we het afvoeren van ongewenste stoffen uit het lichaam bedoelen. Deze stoffen willen we graag uit ons lichaam hebben en helaas krijgen we deze via allerlei manieren binnen. Denk aan dierlijke producten die dioxines bevatten, uitlaatgassen die we inademen en medicijngebruik.

Wist je dat je zelf kan ontgiften?

Je lichaam is de hele dag bezig met ontgiften zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen. Deze ontgiftende functies worden uitgevoerd door je uitscheidingsorganen:

  • De lever speelt de grootse rol bij het ontgiften van je lichaam. Je lever breekt giftige stoffen en en voert ze af via de gal.
  • De nieren zuiveren je bloed van urinezuur, een giftig afbraakproduct van DNA uit cellen en voedselvertering. Vermengt met vocht verlaat het vervolgens als urine je lichaam.
  • De darmen scheiden afvalstoffen en onverteerde voedselresten uit in de vorm van ontlasting.
  • Het lymfesysteem neemt weefselvocht met afvalstoffen op en filtert dit in de lymfeknopen.
  • De longen scheiden bij het uitademen gasvormige stoffen uit, zoals koolzuurgas dat ontstaat bij de verbranding van voedingstoffen voor energie.
  • De slijmvliezen maken slijm (onder andere snot) dat ongewenste stoffen en indringers opvangt en afvoert.

Zware detoxkuren kunnen zeer belastend zijn voor je lichaam. Ondersteun daarom het natuurlijke vermogen van het lichaam om te detoxen. Dat is de beste detox kuur die op dit moment beschikbaar is waardoor je geen belangrijke nutriënten misloopt.

Wat helpt dan wel om je lichaam en huid te ondersteunen in het ontgiften?

Drink veel kruidenthee, eet verse biologische en verse producten, wees creatief met kruiden zoals curcuma, Chlorella en Spirulina, gebruik natuurlijke verzorgingsproducten en kom in beweging!