Wat kan je nog meer doen om je huid te verbeteren?

  1. Reinig je huid met de juiste huidverzorgingsproducten die afgestemd zijn op je huidtype: Verkeerde producten kunnen je huidproblemen alleen maar verergeren omdat ze huidfuncties in de war schoppen. Ook is het belangrijk om producten zonder parabenen te gebruiken en minerale oliën. Deze producten verstoppen je huid en parabenen kunnen de gevoelige hormoonbalans verstoren en hormonen hebben weer invloed op je huid. Wij adviseren je in onze salon graag verder over huidverzorgingsproducten.
  2. Stop met roken! Roken verslechterd de algehele conditie van de huid. Zorgt voor een slechtere doorbloeding en minder zuurstof naar de huid.
  3. Drink minstens 2 liter water per dag. Waaronder kruidenthee en groentesappen. Verminder koffie tot een tot twee koppen per dag. Voldoende vocht zorgt ervoor dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden in je lichaam.
  4. Eet voldoende groenten en eet twee stuks fruit per dag. Groenten zorgen ervoor dat toxische stoffen ( gifstoffen ) beter afgebroken en afgevoerd worden door je lichaam. Mensen die voldoende groenten binnenkrijgen hebben minder ontstekingen en een betere weerstand. De vezels in groenten zorgen daarnaast ook weer voor een betere darmwerking.
  5. Zorg voor gezonde darmen: Gezonde darmen zijn de sleutel tot acne. Alle hierboven genoemde tips helpen mee aan een gezonde darmwerking. Heb je ondanks bovenstaande adviezen nog steeds darmklachten? Laat je dan bij ons onderzoeken op intoleranties voor specifieke voedingsmiddelen. Intoleranties komen meestal voort uit een verslechterde conditie van de darmen waardoor bepaalde voedingsmiddelen irriterend kunnen werken. Pak daarom de oorzaak van je darmproblemen aan een meestal verdwijnt dan ook de intolerantie, mits je deze voedingsmiddelen een tijd heeft gemeden.
  6. Neem supplementen en zorg voor goede vetten. Onverzadigde vetten zijn belangrijk bij het opbouwen van nieuwe cellen en dus belangrijk bij het verbeteren van je huid. Olijfolie, kokosolie , noten, lijnzaad, en avocado bevatten gezonde onverzadigde vetten. Visoliecapsules zijn een mooie aanvulling om er zeker van te zijn dat je naast je voeding genoeg gezonde vetten binnenkrijgt. Ook zijn vitamine D3 ( een tekort aan vitamine D bevordert de ontstekingsactiviteit in het lichaam ) en vitamine B100, en zink aan te raden om je huid te verbeteren. Deze supplementen zorgen tevens voor een snellere wondgenezing en het kalmeren van de huid.
  7. Zorg voor een goede nachtrust. Slaap minstens 7 uur. Wanneer we te weinig slapen kan dit zich uiten in lichamelijke stress waardoor de acne verergert. Ons lichaam en dus ook onze huid herstelt zich ‘s nachts waarvoor goed slapen dus echt belangrijk is.
  8. Sporten in de buitenlucht. Door buiten te sporten doe je extra vitamine D op en buiten sporten stimuleert de bloedsomloop waardoor afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Daarnaast is het ook goed om te transpireren omdat hierdoor je poriën worden gezuiverd.

Hieronder vindt je de behandelingen. Wij werken uitsluitend met op maat gemaakte behandelingen om je altijd de beste oplossing te bieden.

Terug naar overzicht