Transparante en heldere adviezen
Maatwerk en direct resultaat
Innoverende producten en behandelingen
Gespecialiseerde huidspecialisten
Brede en holistische aanpak en geen symptoombestrijding

Het meest opvallend is de relatie van een onrustige huid tot suiker. Hiermee bedoelen wij niet alleen de gewone tafelsuiker zoals we deze allemaal kennen maar ook om enkelvoudige koolhydraten, wat in principe ook een vorm van suiker is. Dit soort koolhydraten krijgen we veel binnen in de vorm van brood, witte rijst, aardappelen. Daarnaast is er veel suiker toegevoegd aan natuurlijk gebak, koekjes maar ook in sauzen, marinades en andere kant en klaar producten. Door het eten van deze suikers en enkelvoudige koolhydraten stijgt de bloedsuikerspiegel erg snel.

Je lichaam gaat dit tegen door insuline aan te maken, mannelijke hormonen en IGF-1. Door de hoeveelheid van deze stoffen moet de lever en andere organen overuren draaien om het bloed te filteren en weer van goede kwaliteit te maken. Vooral de mannelijke hormonen zorgen ervoor dat de huid veel talg gaat aanmaken. Hierdoor kan de huid ontstoken raken en onzuiver worden.

Om minder enkelvoudige koolhydraten en suikers binnen te krijgen kunt je beter complexe koolhydraten kiezen om je huid te verbeteren. Daarnaast is glutenvrij een aanrader omdat gluten de darmwand kunnen beschadigen waardoor er een nog grotere kans op ontstekingen ontstaat.

Complexe koolhydraten laten de bloedsuikerspiegel langzamer stijgen waardoor de kans op ontstekingen kleiner is. Hieronder vallen volkorenproducten maar nog beter zijn de glutenvrije producten zoals: Zilvervliesrijst, quinoa, zoete aardappel, havermout , teff maar ook boekweitmeel en noten zijn erg gezond en zitten boordevol goede vetten.

Hieronder vind je de behandelingen. Wij werken uitsluitend met op maat gemaakte behandelingen om je altijd de beste oplossing te bieden.

Terug naar overzicht