Transparante en heldere adviezen
Maatwerk en direct resultaat
Innoverende producten en behandelingen
Gespecialiseerde huidspecialisten
Brede en holistische aanpak en geen symptoombestrijding

Vitamine C speelt dagelijks een belangrijke rol voor onze huid en lichaam, Maar wat is het nu precies en waar is het goed voor? Graag laten wij jou een kijkje nemen in de wereld van vitamine C.

Anti oxidatie betekend letterlijk “tegen oxideren”. Ons lichaam vindt dagelijks oxidatie plaats. Nu de winter weer voor de deur staat is het extra van belang dat je je huid hier goed tegen beschermd. Vitamine C is een vitamine met een anti-oxidatieve werking. Het wordt gewonnen uit groentes en fruit en is een vitamine dat wij helaas niet zelf kunnen aanmaken of opslaan in ons lichaam, vandaar dat de juiste voeding van essentieel belang is om te voldoen aan de dagelijkse hoeveelheid.

Vitamine C en de huid:

Vitamine C is één van de meest belangrijke vitamines voor de huid. Deze vitamine wordt namelijk in hoge concentratie aangetroffen in onze huidlagen. Dit wetende kun je je voorstellen dat wanneer er een te kort is aan deze vitamine, het direct zichtbare gevolgen geeft op de huid. Vitamine C is namelijk onze grote beschermer en hersteller. Ondanks dat de huid ons grootste orgaan is, krijgt het pas als laatst de ‘overgebleven’ voedingsstoffen die gewonnen zijn uit voeding. Hierdoor is er vaak een tekort van vitamine C in de huid waardoor er suppletie adviserend is.

Wat doet vitamine C specifiek voor de huid?

Naast dat vitamine C een antioxidant is, zorgt het ook voor de stimulans bij het aanmaken van collageen. Dit is een eiwit dat de huid steviger en elastischer maakt wat noodzakelijk is bij het afremmen van het verouderingsproces van onze huid. Daarnaast verhoogt vitamine C de werkzaamheid van een zonnebrandcrème en beschermt het gelijk de huid tegen vervuiling, wat het proces van onze huid veroudering versnelt.

Daarnaast geeft vitamine C de huid een enorme vochtboost en zorgt er gelijk voor dat de huidteint verheldert waardoor de pigmentatie wordt tegengegaan. Kortom, het is een fantastisch supplement en ingrediënt dat het huidverouderingsproces tegen gaat en ervoor zorgt dat de huidstructuur wordt verbeterd.

Leuk feitje: Wist je dat mensen die roken meer afbraak hebben van vitamine C in de huid dus ook meer afbraak hebben van het collageen?